Op Hoop van Zegen - 8 maart in Flint

Op Hoop van Zegen - 8 maart in Flint

Geen tickets beschikbaar

Op dit moment zijn er (nog) geen tickets beschikbaar.

Probeer het later nog een keer!

Op Hoop van Zegen | vrijdag 8 maart 2019 | Flint Amersfoort

‘Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

CAST
Bill van Dijk - Reder Bos
Mariska van Kolck - Kniertje
Joke de Kruijf - Mathilde & Truus
Rolf Koster - Kaps & Daan
Gijs Stallinga - Geert
Linda Verstraten - Jo
Robin Smits - Barend
Stephan Mooijman - Simon
Bernice Havenaar - Clementine
Melissa Groeneveld - De Hoop
Gina Bentvelsen – Marie

Aanvang
De voorstelling start om 20:15 uur.

Adres
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Crew
Tekst: Allard Blom, gebaseerd op het toneelstuk van Herman Heijermans | Muziek: Tom Bakker | Regie: Paul van Ewijk | Decor & Kostuums: Arno Bremers | Licht: Coen van der Hoeven | Muzikaal leider: Franc Pappot